perjantaina, helmikuuta 15, 2013

Barcelonasta luostariin - Montserrat

Montserratin maisemat ovat upeat.
Sunnuntaipäivänä teimme päivämatkan Monserratin luostariin. Matkustimme paikallisjunalla ja kaapelihissillä ylös vuorille. Sain työkaveriltani vinkin paikan hienoista maisemista ja luostarin poikakuoron laulannasta. Molemmat olivat hienoja. Oppaissa oli monenlaisia tietoja poikakuoron esiintymisajoista. Me nappasimme aamun varhaisimman junan ja olimme hyvissä ajoin paikalla. Onneksi - nimittäin poikakuoro esiintyi kello 11 jumalanpalveluksessa ja sen jälkeen kello 12 virallisessa osuudessa oli vain pari laulua. Joten jos sunnuntaina menee ja haluaa poikakuoroa kuunnella, niin kannattanee mennä istumaan jo jumalanpalvelukseen.

Teimme pienen kävelyretken luostarilta ylöspäin. Kävelyreitit oli hyvin merkitty. Korkein kohta olisi ollut n. 1200 metrissä. Me kävimme noin 1000 metrissä ja samalta paikalta pystyimme ihastelemaan Pyreneiden lumihuippuisia vuoria ja Välimeren kimallusta. Suosittelen, että jalkautuu maastoon.

Poikakuoro lauloi Montserratin katedraalissa. Alttarilla pilkottava "Musta Madonna" on tunnettu.
Luostarin pihassa olisi myös hotelli. Alueella on myös kahvila. Ruoka-ajat Espanjassa  kannattaa ottaa oikeasti huomioon. Ne eivät noudattele suomalaisen vatsalaukkua.
Maisemat luostarin yläpuolella kulkevilla poluilla oli upeita.
Polku oli helppo kulkuista ja hyvin merkitty. Aikaa ja juomista kannattaa varata tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos - matka jatkuu.