maanantaina, tammikuuta 14, 2013

La Gomera - Puerto de la Cruzista päivämatkalla

La Gomera - rehevä, jylhä ja rauhallinen
Teimme loman viimeisenä lauantaina Tjäreborgin oppaan johdolla matkan Puerto de la Cruzista La Gomeran saarelle. Olin hiukan epäluuloinen tuollaista matkaa kohtaan, mutta onneksi tuli lähdettyä. La Gomera oli yksi paikka, jota olimme googlailleet ja katselleet, kun lomaa suunnittelimme. Sinne ei kuitenkaan sopivilla lähdöillä saatu paikkoja. Lähtö Puerto de la Cruzista oli kello 6:40 ja paluu oli illalla 20:00. Pitkä päivähän siitä tuli - ja paljon bussissa istumista - mutta hienoissa maisemissa. Päivä oli hyvin suunniteltu eli mulla ei ainkaan tullut oloa, että päivä olisi ollut vain bussissa istumista. Tjäreborgin opas kertoi kattavasti Kanariansaarten ja La Gomeran historiasta ja luonnosta. Kiitos siitä oppaalle! La Gomerasta yleisvaikutelma oli: rauhallinen ja vehreä - varmasti otollinen paikka matkailijalle, joka pitää luonnossa liikkumisesta ja rauhasta. Teneriffalta oli yllättävän näppärä liikahtaa sinne!
Lähtö Puerto de la Cruzista oli 6:40 - aamu oli viileä!
Lautta Los Cristanoksesta (Teneriffa) San Sebastiaan (La Gomera) oli yllättävän iso. Pystyt nauttimaan aamukahvin lautalla - kun otat käteistä mukaan. www.fredolsen.es voi omatoimimatkailija katsoa aikatauluja.
Los Cristianoksen satamaa (Teneriffa) lautalta katsottuna.
Lauttamatka Teneriffalta La Gomeralle kesti 45 minuuttia. San Sebastian satamakaupunki näytti - ja on rauhallinen.
Ensimmäinen pysähtyminen oli paikallismarkkinoilla. Kiva, että opas kertoi erilaisista hedelmistä! Ostimme mojo-kastikkeita ja taatelisiirappia. Namsk!
Matkan aikana teimme sopivasti valokuvauspusähdyksiä. Linja-autossa opaskertoi saaren historiasta.
Todella hienoja kukkia - paratiisi!
Palmuja ja hedelmäpuita. Pysähdyimme myös puutarhassa!
Kanariansaaret - myös La Gomera - on totta tosiaan tuliperäistä aluetta.
Matkanhintaan kuului lounas. Lounaspaikassa paikalliset esittelivät heidän vihellyskieltään. Aivan uskomatonta! Mukavat naurut sai, kun vihellyskielellä sanottiin "hyvää päivää" :)

Pysähdykset olivat lyhyitä - mutta yhden pysähdyksen aikana ehdimme tehdä noin puolen tunnin jalottelun luontoon. Totta - La Gomeran luonnossa voisi kulkea. "Laurisilva"-metsät tarjoavat varmasti myös luonnosta enemmän haluaville tunnistettavaa!
Maisemat olivat huiput - siis kirjaimellisesti. Tässä kuvassa näkyy metsäpalojen jälkiä.
Cristopher Columbus - liittyy saaren historiaan. Tämä kaivo oli Columbus museossa San Sebastianissa -  tankkasiko Columbus vesivarantoja tästä vai kastettiinko laivat tämän kaivon vedellä - joka tapauksessa tarinoita tutkimusmatkailijan ympärille liittyi.
9000 asukkaan San Sebastian vaikutti lauantai-iltapäivässä rauhalliselta ja kauniilta satamakaupungilta.
Tänne voisi joskus palata. Ainakin Tjäreborgilla on La Gomeralle matkoja.
Joulutähdet olivat hiukan isompia täällä - La Gomeralle siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos - matka jatkuu.