lauantaina, joulukuuta 22, 2012

Kanariansaaret - ovatko ne enemmän kuin oletin

Tämän ja eilisen päivän aikana olen yhä innokkaammin miettinyt lomaamme ja selaillut matkaopasta. Olen kait niin vanhan aikainen, että ihana lukea tuollaista kirjaversiota. Netin kautta löytyy paljon tietoa, mutta jotenkin mukava selailla kirjaakin. Lainasin muun muassa "Luontomatkalle Kanariansaarille - Teneriffa ja La Gomera". Kirja keskityy ensisilmäyksellä hyvin paljon kasvimaailmasta käsin saareen, mutta kirjasta tuntuu saavan hyviä vinkkejä siihen, mitä saaren kolkkia kannattaa katsella. Pienimuotoisilla kävelyretkillä pääsemme mahdollisesti näkemään maisemia tulevien päivien aikana.

Minun täytyy tunnustaa, että Kanariansaaret eivät koskaan ole olleet mikään suosikki matkakohde minulle. Opaskirjoja ja nettiä selatessani tulee tunne, että paikkahan on oikeasti mielenkiintoinen. Paljon muutakin kuin rannalla tai hotellin uima-altaalla makaamista. Sekin toki on varmasti lomalla kivaa - mutta tässä vaiheessa tuntuu, että paljon on muitakin mahdollisuuksia. Omat ennakkoasenteet Kanariansaarille matkaavia kohtaan ovat olleet todella tuomitsevat - olen pitänyt ja pidän edelleen saaria turistirysänä, mutta saa nähdä mitä se todellisuudessa on. Huomen iltana olen jo kappaleen matkaa viisaampi. La Gomeran saari vaikuttaa myös mielenkiintoiselta - se oli yksi vaihtoehto, jota mietimme kun Kanariansaaret alkoivat häämöttää mielissä. Ehkä joskus siis sinnekin.

Olenko maininnut hotellimme. Se on Masaru. Tjäreborgin tarjonnassa ei ollut enään kovin montaa vaihtoehtoa, kun varausta teimme - päädyimme tuohon. Sitä mainostettiin rauhallisena - ja sijainniltaan se tuntuisi olevan ihan hyvä. Mielenkiintoista nähdä, mitä tuli valittua.

Tiesitkö, että...
- Espanjan korkein vuori Teide (Pico del Teide - 3718m) sijaitsee Teneriffalla
- Teneriffa on suurin ja korkein Kanariansaarista
- Teneriffan pohjoiset osat ovat reheviä ja vehreitä läpi vuoden. Saaren eteläiset osat ovat kuumempia ja kuivempia
- Teneriffalla on noin 700 000 asukasta
- pääkaupunki on Santa Cruz (200 000 asukasta) - on myös Kanariansaarten läntisen maakunnan pääkaupunki
- Puerto de la Cruzissa on noin 31 000 asukasta
- Teneriffalla kasvaa banaaneja
- maailman laajin papukaija kokoelma on Loro Parque puistossa. Puistossa myös muun muassa delfiinejä.

Tuollaisia tietoja on pompsahdellut eteeni. Tuo Loro Parque kuulostaa kivalta kohteelta - siellä voisi yksi päivä mennä!

"Luontomatkalla Kanariansaarilla - Teneriffa ja La Gomera" kirjan ovat kirjoittaneet Hannu ja Leena Aarnio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos - matka jatkuu.