tiistaina, joulukuuta 25, 2012

Sevillan kautta Teneriffalle




Lentoyhtiö, joka toi meidät Puerto de la Cruziin oli Orbest.
Lento Turusta Teneriffalle lähti ajoissa. Oli huikaseva hipsiä pakkasen keskellä lentokoneeseen. Lentokoneessa kapteeni kuulutti heti alkutekijöiksi, että tekisimme välilaskun Sevillaan (Espanjaan) ja kone tankattaisiin siellä. Jotenkin kummastutti moinen järjestely, kun äkkiseltään ajateltuna sitä polttoainetta olisi ehkä Turussakin jonkin tankin pohjalla saattanut hiukan olla. Kyseessä lienee hintapolitiikka – ja pettyneenä kanssamatkustajien kanssa saimme todeta, että maksajina olemme me ”kutvoset”, jotka maksamme täyden hinnan ja sitten istua törötämme Sevillan kentällä koneessa. Välilasku ei tunnelmaa sen kummemmin laskenut – koska olimmehan lomamatkalla, mutta hiukan jäi kaivelemaan sen vuoksi, että asia oli kuitenkin ennakoitavissa ilmeisesti ja olimme ottaneet nimenomaan suorat lennot kohteeseen. Välilasku toi käytännössä matkustusaikaa 1h 45 minuuttia lisää, joka perillä ollessa tietty vähän kirpaisi, koska muutenkin lento oli myöhään perillä. Olisin olettanut, että lentoyhtiö olisi tarjonnut vaikka vesipullot tai limut odotuksesta kaikille. Lento meni siis kaikkinensa hyvin – ja perille päästiin. Luulen, että emme olleet ainoita suoran lennon valinneita (sääliksi kävi ne laskeutumispelkoiset, sylivauvalliset, vanhukset – aina ei kaikki voi voittaa).

Käsimatkalaukkuni meni alkumetreillä rikki. Kahva siis jäi käteen - painoa oli jokseenkin paljon, mutta ei liikaa. Egyptistä ostettu laukku alkaa tulemaan määränpäähänsä. Toimii silti vielä, kun sivussa oleva kahva löytyy ja vetää voi hyvin. :)

Perillä Teneriffalla tosiaan odotti matkaoppaat ”uudistuneen Tjäreborgin ilmeen kanssa” meitä. Vaikka pitkän istumisen jälkeen oli hiukan nuupahtanut olo, niin oli mukava, kun iloiset nuoret oppaat oli vastassa. Bussi löytyi – ja ajeli meidät hotellille.

Miinuksia lennolta:
---Sevillan tankkaus
- humaltunut suomalaismies, joka halusi huutaa pari penkkiriviä edessä päin istuvalle ”Jormalle” asioitaan
- lentokoneen vessassa oli saippuapala – ei siis nestesaippua (jotenkin vähän kirpaiseva)

Plussaa lennolta:
Tämä ruoka oli oikeasti hyvää!
+++ ruoka oli oikeasti 10+ arvoinen – näkö ei ollut mikään courmee, mutta maku oli oikeasti hyvä
++Se suomalaisen humaltuneen miehen vaimo, koska hän yritti pitää miestään hiljaisena (suorastaan sääliksi kävi)
+lentohenkilökunta palveli iloisesti alusta loppuun

Päivän hoksaus:
Muistathan ottaa ”sen Ikeasta ostetun lentotyynyn mukaan” - muistat sen siinä vaiheessa kun kuolaposkella ja niskajäykkänä heräät sen ”raisiolaisen tädin olkapäältä”.
Ihanan helppoa - bussi vei meidät hotellille!

2 kommenttia:

  1. Näemmä samat temput kaikilla halpalentoyhtiöillä nykyään. Me käytiin tjäreborgin (Thomas Cook UK) lennoilla viime vuonna sekä Manchesterissa että Malmössa (2 eri matkaa Oulu-Tenerife). Selitys oli muka yllättävä vastatuuli. Valetta.

    Enpä mene niihin romuihin enää ainakaan täydellä hinnalla ikinä. Onneksi Norwegian on alkanut lentää saarille suoria lentoja.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti noita lentoyhtiön toimintoja valvoo joku. Minusta on väärin, jos markkinoidaan suorina lentoina ja toistuvasti tehdään välilaskuja. Kohtuullista olisi ollut tarjota edes juomista odotusaikana (ihan Cola Light riittäisi varmaan meille suomalaisille)

    VastaaPoista

Kiitos - matka jatkuu.