perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Kielikurssi alkoi - aurinko paistaa


Päivä alkoi kevyellä juoksulenkillä. Oli mahtava vetäistä juoksuSHORTSIT pitkästä aikaa päälle ja kipaista tuonne kadulle. Kävin ihan tässä hotellin lähimaastossa juoksentelemassa – sopivasti oli ylä ja alamäkeä. Ilman lämpötila oli 16 astetta noin puoli yhdeksän aikaan eli oikein lepponen juoksukeli.

Kielikurssi järjestetään kasvitieteellisen puutarhan vieressä olevassa ostoskeskuksessa.
Matkaa hotellilta tuli noin 500 metriä.

Lämpätila kielikurssille mentäessä...

...kellon aika...

...siis totta se oli tänään.
Voin lämpimästi suositella - eka päivän jälkeen!
Tänään meillä oli ensimmäiset kielikurssin tunnit. Täytyy sanoa, että ollaan tyytyväisiä. Englannin opettaja puhui äidinkielenään englantia ja espanjan opettaja puhui espanjaa – ja 95% tunnista opettaja puhui siis vain espanjaa – ja me oltiin ainakin ymmärtävinään. Nimen osaan jo sanoa – ja aakkosia käsiteltiin espanjaksi. Kieli vaikuttaa ihanan elävältä – ja ehkä helpolta näin suomalaiseen suuhun, vaikka muutamat ässät ja kurkkuäänteet jäävät vailinaiseksi. Tiesitkö, että manner-Espanjassa puhutaan eri aksentilla kuin Kanarian saarilla? Kanarian saarten espanja on ilmeisesti lähempänä latinalaisen amerikan Espanjaa. Mielenkiintoista – ja minun mielestäni myös niiden muutamien lauseiden mukaan kauniimpaa. Joten älkää ihmetelkö, jos puhun teneriffalaisella korostuksella espanjaa...

Onko tässä sinun paikkasi - kielikurssin tauolla?
Iltapäivällä ehdimme pienen hetken olla altailla – kävimme siis tuntien jälkeen syömässä kielikeskuksen pienessä ravintolassa. Ruoka oli edullista ja hyvää – opiskelijahintaista. Voisin siis suositella. Siellä ei vain pankkikortti käynyt, joten voitte jo arvata että 12 euron henkilökohtainen käteisvarantoni on jo lähes loppuun kulutettu (2 euroa joulukirkossa kolehtiin, 3,5 euroa kahveihin – ja sillä jäljellä olevalla 6,5 eurolla ei ihan kattanut tuota edullista lounasta kahdelle ihmiselle).

Huomenna tulemme varmaan heti auringonottoon, koska ilta viilenee ja aurinko laskee rakennusten taakse 5 jälkeen. Ensi viikon tunteja voisi muutenkin aikaistaa.

Päivän hoksaus:
- suosittelen, että jos otat kielikeskuksen tunteja, niin sijoita ne alkavaksi ennen kahtatoista. Puolenpäivän jälkeen on kiva olla jo rannalla tai altailla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos - matka jatkuu.